• Helpdesk met whatsapp
 • Snelle levering
 • Niet goed, geld terug

4.416 reviews

Vincent - 26 / Jan / 2022

De visie van de regisseur.

In deze blog leg ik uit hoe je als kijker de visie van de regisseur pas echt kan ervaren.

De visie van de regisseur.
DealPatrol Blog

Bij het maken van een film komt natuurlijk erg veel kijken. Als regisseur wil je niet alleen goede acteurs, maar ook altijd de juiste camerahoek, geluidseffecten en correct licht en schaduw zodat de sfeer van de scene perfect tot leven komt. Maar wist je dat wij als kijkers van de film ook heel erg veel invloed hebben op hoe de film eruit ziet en ervaren wordt? De vraag of de intentie van de regisseur bij ons overkomt, hangt namelijk volledig af van de TV waarop we de film kijken en de setting die we voor onszelf hebben voorbereid.

Neem als voorbeeld de horrorfilm Annabelle. In deze film zit een bepaalde scene die ik als horror fanaat echt fenomenaal vind. Ik noem het de "elevator scene". In deze scene begeeft onze hoofdrolspeelster zich in een pikdonkere ruimte met eigenlijk maar twee lichtpuntjes: 1.) haar zaklantaarn en 2.) de lift aan de andere kant van de gang die haar wellicht een uitweg biedt. De horror in de scene? Een demoon, die je amper ziet op een schim na. In de scene rent ze naar de lift en moet ze een paar tergende seconden wachten tot de deur van de lift opent. Vervolgens stapt ze de lift in en dan maak je als kijker misschien wel een van de meest beklemmende momenten in horrorfilmgeschiedenis mee: Vanuit de lift filmt de camera de duistere kamer waarin enkele seconden geleden was vastgesteld dat daar iets kwaadaardigs op de loer ligt. Net als de hoofdrolspeelster ben je zelf ook vol doodsangsten op die liftknop aan het drukken en het sluiten van de deur duurt enkele seconden maar voelt als uren. Het enige dat door je hoofd gaat: "Gaan de deuren op tijd dicht, voordat de demoon de lift bereikt?".

Het is een scene rechtstreeks uit een nachtmerrie die iedereen op een of andere manier wel eens heeft gedroomd. Maar of jij die scene net zo intens meemaakt als ik en de hoofdrolspeelster, hangt volledig af van jouw TV en setting. Zoals ik al had vastgesteld, bestaat de scene bestaat uit twee aspecten: de pikdonkere kamer en de binnenkant van de lift dat verlicht is. Daarnaast loopt de hoofdrolspeelster met een zaklantaarn. Het is voor deze scene dus van groot belang dat de zwarte schaduwen van de donkere kamer ook echt zwart zijn op jouw TV, en het licht van de lift -- dat hoop representeert -- ook echt een intens contrast creëert met de duisternis. Kan jouw TV geen levensechte kleuren weergeven, dan is de donkere kamer meer een grijze waas. De schim van de demoon zie je vervolgens of te goed, of helemaal niet. Het contrast tussen het licht van de lift en de duisternis van de ruimte valt weg op een canvas van levenloze kleuren.

Jij en ik hebben dezelfde scene gezien, maar iets compleet anders ervaren.

Maar wat ook zou kunnen, is dat je een prachtige high-end TV hebt, maar de horrorfilm kijkt in een kamer met teveel licht aan -- zo zonde! Jouw ogen passen zich namelijk aan aan het licht om je heen. Hoe meer licht jouw ogen vangen buiten het licht van de TV, hoe minder zij de werkelijke kleuren van de scene waarnemen. Betekent dit dat je een film beter kan kijken met het licht uit? Nee, absoluut niet! Als jouw TV de enige lichtbron is, gaan je ogen zich teveel aanpassen op de duisternis om je heen en dit resulteert erin dat je zelfs op de beste TV's de lichte vlekken van de backlight (lang verhaal) gaat zien in donkere scenes, en dat is lelijk. Mijn tip? Zet je kamerlicht op een gedimde stand voor de perfecte setting, welke film je ook kijkt.

Heb je nog een oude TV, of een TV die geen levensechte (HDR) kleuren kan weergeven? Overweeg dan een upgrade! Zet je kamerlicht in gedimde stand. Hanteer deze twee adviezen, en je ervaart de visie van de regisseur.

Annabelle "Elevator Scene"

  

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • De visie van de regisseur.
  26 / Jan / 2022

  Vincent - 26 / Jan / 2022

  De visie van de regisseur.

 • 2021, wat een jaar!
  06 / Jan / 2022

  Vincent - 26 / Jan / 2022

  2021, wat een jaar!

 • Brrr, het koude najaar!
  01 / Nov / 2021

  Vincent - 26 / Jan / 2022

  Brrr, het koude najaar!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

Vragen? Whatsapp ons

+31 (0)6 27304374 of scan de QR